Apartmani KIVI

Novigrad
ID: 2339

Apartmani KIVI

Apartmani Novigrad KIVI nalazi u mirnom selu u blizini centra Novigrada. Apartmani su od plaže 400 m daleko. Na plaži se organiziraju sportske terene i igrališta. Postoji pet apartmana. Tri apartmana nalaze se na prvom katu sa prekrasnim vrtom i dva apartmana u potkrovlju s prekrasnim pogl...

Detaljan opis
Odaberite odgovarajući apartman ili sobu i pošaljite direktan upit vlasniku smještaja. Bez provizije

Studio Apartman PALMA

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 39 Na noć

Detaljnije

Apartman SUNCE

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 57 Na noć

Detaljnije

Apartman MORE

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 63 Na noć

Detaljnije

Studio Apartman ZALAZAK SUNCA

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 45 Na noć

Detaljnije

Apartman ZVEZDA

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 51 Na noć

Detaljnije

Kuća za odmor Apartmani KIVI Novigrad

Apartmani KIVI

Novigrad - Privatni smještaj
Cijene od: 255 Na noć

DetaljnijeInspiracija za vaš odmor
Zašto Novigrad?
Novigrad je turistički gradić bogate i duge povijesti kojem je cilj postati grad-muzej. Tu se nude raznovrsni smještajni kapaciteti i sportske aktivnosti, šetnja uz more pored srednjovjekovnih zidina ili u očuvanoj staroj gradskoj jezgri. Muzejsko galerijska scena, koja obuhvaća muzej Lapidarium, Gallerion i galeriju Rigo, nadmašuje veličinu grada.
Stara gradska jezgra nekoć je u potpunosti bila opasana zidinama koje su podignute za mletačke vladavine u 13. stoljeću na kasnoantičkim ostacima. Prepoznatljive su po zupčastom kruništu i ojačane su okruglim renesansnim kulama. Na samoj morskoj obali uz zidine nalazi se jedna od najljepših lođa u Istri. Izgrađena je u 16. stoljeću, te je jedina koja je tik uz more. Palača Rigo izgrađena je 1760. godine i pripadala je istoimenoj uglednoj obitelji koja je obnašala važnu dužnost u Novigradu. Ona je primjer srednjoeuropskog baroka. Galerija Rigo smještena je u istoimenoj palači, te je jedna od najpoznatijih izložbenih prostora u Istri. Svake godine organizira sedam izložbi na kojima izlažu poznati umjetnici iz Hrvatske i inozemstva. Tu je i velika župna crkva Sv. Maksimilijana i Sv. Pelagija izgrađena je u 6. stoljeću kao katedrala te je bila središte Novigradske biskupije.
Iza glavnog oltara nalazi se ranoromanička kripta, jedina u Istri i jedna od rijetkih u Hrvatskoj. Mnogi ovdje pronađeni ostaci ranosrednjovjekovnoga namještaja čuvaju se u muzeju Lapidarium. Taj muzej posjeduje vrlo vrijednu zbirku spomenika iz antike i srednjeg vijeka. Iz nje se izdvaja ciborij biskupa Mauricija s kraja 8. stoljeća, koji se nalazio u krstionici koja je do druge polovice 19. stoljeća stajala pored novigradske katedrale (sada župne crkve), a natpis na njemu spominje biskupa Mauricija u pismu pape Hadrijana Karlu Velikom, po čemu mu je i određena starost. Tu je i muzej austrougarske mornarice koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri i sadrži izloške koji pričaju o vremenu kada je Jadranom plovila austrougarska mornarica u kojoj je služilo i mnogo Hrvata. Izložene su makete brodova i jedrenjaka, zemljovidi, zastave, mornaričke odore, brodski dnevnici, knjige, mornaričke sablje i puške.